Fri frakt ved kjøp over 1000,-
Til kassen
Totalt: 0,-

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
Til kassen
Total: 0,-

Personvern

Personvern er viktig både for våre kunder og oss i Fertil.no. Vi er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og all vår innsamling og bruk av personopplysninger er underlagt norsk personvernlovgivning.

Vi har utarbeidet denne Personvernerklæringen for å:

  • vise hvordan Fertil.no respekterer og beskytter ditt privatliv
  • forklare hvordan vi samler inn, bruker og beskytter personopplysningene dine
  • fortelle deg hvilke rettigheter du har

Personvernerklæringen gjelder besøk og handel hos Fertil.no og vår behandling av dine opplysninger for abonnement på nyhetsbrev, samt besøk på våre nettsider fra og med 01.09.2022. Den gjelder ikke behandling av personopplysninger på andre selskapers nettsted eller tjenester, som faktureringstjenesten Klarna og nyhetsbrevtjenesten MailChimp, selv om du bruker disse gjennom Fertil.no.

Terminologi

For at du skal forstå denne erklæringen har vi definert en del viktige begreper:

Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. Se avsnittet «Hvilke personopplysninger samler vi inn om deg?» for informasjon om hva slags personopplysninger vi behandler.

Anonymiserte opplysninger er opplysninger hvor vi har fjernet alle identifiserbare elementer slik at det ikke lenger er mulig å knytte opplysningene til deg som enkeltperson.

Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, herunder innsamling, lagring, endring, sammenstilling, utlevering og sletting.

Kunde er enhver som besøker og handler hos Fertil.no og/eller abonnerer på våre nyhetsbrev. Om andre (f.eks familiemedlemmer) etter ditt samtykke skal bestille varer i ditt navn ved å bruke ditt kundenummer bør du sørge for at disse er informert om denne Personvernerklæringen.

Hvordan samler vi inn dine personopplysninger?

Nettbutikken Fertil.no selger varer til sluttbruker i tillegg til å sende ut nyhetsbrev til de som aktivt har valgt dette. Informasjonen vi samler inn om deg avhenger av om du kun besøker Fertil.no, om du handler på Fertil.no, og om du abonnerer på nyhetsbrev.

Vi samler inn personopplysninger som:

  • du oppgir til oss for eksempel når du handler på Fertil.no, abonnerer på våre nyhetsbrev eller kontakter oss med spørsmål.
  • registreres automatisk når du sender en e-post eller besøker våre nettsider.

Du har ingen plikt til å oppgi personopplysninger til oss, men dersom du velger å la være kan du ikke handle hos oss eller abonnere på våre nyhetsbrev. Vi er altså avhengige av personopplysninger for å kunne komme i kontakt med deg for å sende deg varer, ta betalt, og informere deg om våre nyheter.

Hvilke personopplysninger samler vi inn om deg?

Vi samler inn personopplysninger innen følgende kategorier:

  • Grunnleggende informasjon, som navn og kontaktdetaljer.
  • Digital informasjon, som din e-postadresse.
  • Informasjon om kundeforholdet, som ordreopplysninger og betalingsopplysninger
  • Din kontakt med kundeservice på e-post, telefon eller gjennom sosiale medier.
  • Opplysninger generert i forbindelse med bruk av Fertil.no og nyhetsbrev, f. eks. aktivitetslogger og teknisk informasjon om enheten som du bruker når du besøker våre nettsider (herunder dato og tid, hva slags PC/mobiltelefon, operativsystem og nettleser du bruker, IP-adresser, og skjermstørrelse).
  • Andre opplysninger, som data samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler og liknende teknologier ved besøk på våre nettsider.
  • Opplysninger i tilknytning til identifikasjon og registrering av en kunde, så som informasjon om identitet og passord.
  • Eventuelle andre opplysninger som er samlet inn på grunnlag av ditt samtykke. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.
  • Vi vil kunne koble sammen opplysninger innsamlet i forbindelse med netthandel og abonnement på nyhetsbrev i den grad opplysningene er samlet inn for samme formål (se informasjon om formålene nedenfor).

Hvordan bruker vi dine personopplysninger?

Vi bruker informasjon som vi registrerer om deg som kunde eller bruker til følgende formål:

Levere varer:
Vi bruker personopplysninger for å levere varer til deg. Ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer legges inn i fraktløsningen vi bruker gjennom PostNord og Posten/Bring. På den måten kan varen sendes til deg, og du kan motta opplysninger om hvor pakken befinner seg på vei til deg.

Levere kommunikasjonstjenester:
Vi bruker personopplysninger for å informere deg om hendelser knyttet til din bestilling av varer. For å få denne informasjonen frem til deg, bruker vi e-post, telefon, tekstmelding og nyhetsbrev.

Identifikasjon:
Vi bruker personopplysninger for å identifisere deg som kunde og bruker av Fertil.no slik at vi kan vite at vi sender varen til riktig person, og at vi krever betaling fra riktig person.

Kundeservice:
Vi bruker personopplysninger i vår kundeservice, og henter opp ordren din ved behov for gjennomgang/spørsmål fra deg. Vi bruker Klarna til fakturering, kredittkontroll og betalingsoppfølging. Klarna har sitt eget personvern. Vi samarbeider med Klarna i forbindelse med retur av varer, og i hendelser hvor pakker har kommet bort i brevstrømmen. Vi har mulighet til å se informasjonen om deg hos Klarna for å refundere varer som er returnert til oss. Dette er opplysninger som du ga til oss ved kjøp på Fertil.no. Vi bruker personopplysninger ved behandling av klager, reklamasjoner og refusjoner. Dersom du har mottatt feil vare eller varen er ødelagt, bruker vi personopplysninger for å lage returslipp hos PostNord eller Posten/Bring.

Utvikling og analyse:
Vi samler anonymiserte opplysninger om besøkende på Fertil.no. Med anonymiserte data mener vi opplysninger som ikke kan spores direkte tilbake til en bruker eller person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Salg og markedsføring:
Vi bruker både anonymiserte data og personopplysninger for markedsføringsformål i samsvar med gjeldende lovgivning. Disse aktivitetene inkluderer:

  • markedsføring av produkter og tjenester, herunder å lage målgrupper for markedsføring
  • å tilpasse og målrette markedsføringen, eksempelvis ved å gi anbefalinger eller målrettet innhold i våre tjenester
  • utsendelse av nyhetsbrev og andre former for direkte markedsføring når dette er tillatt basert på ditt samtykke eller gjeldende lovgivning
  • markedsanalyser
  • kundetilfredshetsundersøkelser o.l.
  • å «vaske» kontaktinformasjon mot kunderegistrene til Facebook, Google og andre digitale aktører slik at vi kan kommunisere med deg og andre brukere som deg gjennom disse kanalene.

Informasjonssikkerhet og misbruk av tjenester:
Vi vil kunne behandle personopplysninger for å sørge for god sikkerhet i alle våre tjenester. Vi vil også kunne behandle personopplysninger for å avdekke eller forhindre ulike typer misbruk av tjenester og bedrageri, f. eks. i tilfeller der en annen bestiller varer hos Fertil.no i kundens navn uten dennes samtykke.

Overholdelse av lovbestemmelser:
Vi behandler personopplysninger for å oppfylle våre lovfestede plikter, f. eks. i tilknytning til regnskapsførsel og for å fremlegge opplysninger for kompetent myndighet når dette er pålagt oss i henhold til norsk lovgivning.

Andre formål du har samtykket til i:
Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for ethvert annet formål som du spesifikt har gitt oss et samtykke til.

I samtlige av de ovennevnte tilfeller behandler vi kun personopplysninger i den grad det er nødvendig og forenelig med de angitte formålene, og vi vil alltid ta hensyn til behovet for beskyttelse av ditt privatliv.

Hvordan beskytter vi dine opplysninger?

Beskyttelse av dine personopplysninger er en høyt prioritert oppgave for oss, og vi arbeider kontinuerlig for å beskytte personopplysninger og annen konfidensiell informasjon. Sikkerhetsarbeid omfatter både fysiske, tekniske og administrative tiltak, herunder beskyttelse av personell, informasjon, IT-infrastruktur, internt og offentlig nett, samt kontorbygninger og tekniske fasiliteter.

Sikkerhetsarbeidet innebærer også at vi jevnlig gjennomgår ulike faktorer som risikoeksponering, tilgjengelig teknologi, forretningsbehov og lovkrav. Dette sørger for at vi til enhver tid har tilstrekkelige sikkerhetstiltak, slik at vi eksempelvis kan forhindre at personopplysninger kommer på avveie. Alle våre medarbeidere har signert avtale om taushetsplikt, og alle fysiske dokumenter makuleres før avfallssortering.

Hvem utleverer vi dine personopplysninger til?

Vi vil kunne oppgi personopplysninger til:

  • Vi bruker Klarna som fakturering- og factoringselskap. De opplysningene du legger inn ved bestilling av varer hos oss, vil sendes til Klarna. Dette gjelder både når du velger å betale med kort og faktura.
  • Vi bruker underleverandører til design, drift og oppdatering av våre nettsider, samt målrettet markedsføring basert på data samlet av Google Analytics. Enkelte ganger må «databehandlerne» inn og behandle dataene dine på våre vegne. Slike underleverandører kan ikke bruke personopplysningene for noe annet formål enn å yte tjenesten som er avtalt med oss. Vi tar særlige forhåndsregler for å forsikre oss om at underleverandørene opptrer i samsvar med denne Personvernerklæringen og norsk personvernlovgivning, og særlig der databehandleren er lokalisert i et land utenfor Norge eller EU/EØS-området.
  • Vi bruker PostNord og Posten/Bring til leveranse av våre forsendelser.
  • Vi bruker MailChimp for å sende nyhetsbrev.

Vi kan også utlevere informasjon i lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved pålegg fra domstolene, politiet eller andre offentlige myndigheter, i henhold til strenge forhåndsdefinerte prosesser.

Hvor lenge lagrer vi dine opplysninger?

Vi vil lagre dine personopplysninger så lenge som nødvendig for å oppfylle de formålene som er angitt i denne Personvernerklæring, med mindre en lengre lagringsperiode er pålagt eller tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Oppbevaring av anonymiserte opplysninger er ikke gjenstand for slike begrensinger eller krav.

Vi forsøker i tillegg å sikre at personopplysninger og annen kundeinformasjon er oppdatert og korrekt, og at vi ikke lagrer informasjon som er unødvendig i forhold til formålene ved behandlingen av personopplysninger.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler (cookies)?

Som mange andre nettsteder bruker også vi informasjonskapsler («cookies») og liknende teknologier på våre nettsteder og nyhetsbrev. Informasjonskapsler hjelper oss til å fastslå hvilke deler av nettsiden brukerne gir mest oppmerksomhet, hvilke produkter som er mest populære, og hvilke sider brukerne besøker og hvor lenge. Informasjonen brukes for eksempel til ytelse, utvikling og analyse av tjenester og målretting av annonser på internett.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel («cookie») er en liten tekstfil, som lagres på brukerens harddisk når man går på et bestemt nettsted. Informasjonskapsler anvendes for visse funksjoner som forbedrer brukerens nettside eller gir Fertil.no statistikk om bruken av nettsiden. Statistikken kan bare leses/tolkes som tall og kobles ikke med person. En informasjonskapsel er ikke et program, og den kan heller ikke inneholde virus.

Fertil.no lagrer ingen personlig informasjon som er identifiserbar via informasjonskapsler, og informasjon om brukeren kan heller ikke spores av Fertil.no via informasjonskapsler. Informasjonskapsler kan være nyttig både for eieren og brukeren av en nettside. Vi kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset.

 

KRAV TIL SAMTYKKE OG INFORMASJON
Dersom det finnes klar og tydelig informasjon om hvilke informasjonskapsler som benyttes, hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen og hvem som behandler informasjonen, er innstillingen i nettleseren tilstrekkelig for at bruker samtykker til bruk. Innstillingen må være slik at den uttrykker aksept for bruk av informasjonskapsler, og da er dette å anse som samtykke.

De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på Fertil.no, samtykker bruker i at det settes informasjonskapsler i sin nettleser. Dersom bruker ikke vil akseptere Fertil.no sin bruk av informasjonskapsler, kan samtykket trekkes tilbake ved å endre innstillingene i nettleseren. Se mer om hvordan dette gjøres nedenfor. Imidlertid kan dette medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

 

ULIKE TYPER AV INFORMASJONSKAPSLER
Fertil.no bruker tre typer informasjonskapsler:

  • Den første typen sparer en fil permanent på brukerens harddisk, slik at statistikk om hvor mange som er inne på nettsiden lagres, samt hvilke nettlesere disse anvender. Statistikken kan bare tolkes som tall. Informasjonen brukes til å forbedre og utvikle fremtidige besøk på nettsiden slik at disse vil være raskere og mer tilpasset bruker.
  • Den andre typen informasjonskapsler kalles sessionscookies, og lagres kun midlertidig, f.eks for å holde styr på hvilket språk bruker har valgt. Sessionscookies forsvinner når bruker stenger sin nettleser.
  • Den tredje typen er en statistikkcookies som brukes for at vi skal vite hvor mange besøkende nettsidene har.

 

HVORDAN UNNGÅ INFORMASJONSKAPSLER?
Våre brukere kan selv bestemme om de vil akseptere å ta i mot informasjonskapsler eller ikke. De fleste nettlesere mottar informasjonskapsler automatisk, men det er mulig å endre innstillingene slik at dette ikke aksepteres eller gir brukeren et valg om aksept eller ikke.

Les mer om informasjonskapsler og forbrukervern på Nettvett.no (ekstern lenke):

Slik administerer du informasjonskapsler

 

FERTIL.NO BENYTTER SEG AV FØLGENDE INFORMASJONSKAPSLER
:

Informasjonskapsler lokalt for Fertil.no:
Fertil.no bruker informasjonskapsler for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider. Dette gjør at du kan bevege deg mellom forskjellige deler av nettstedet uten å måtte logge inn på nytt for hver side. Det gjør også at vi kan huske hva du hadde i handlekurven, hvis du skulle navigere vekk fra den, og så komme tilbake.

Informasjonskapsler for statistikk og analyse:
Fertil.no bruker statistikk- og analyseverktøy fra eksterne leverandører til å innhente anonymisert informasjon om bruk på nettstedet. Informasjonen blir brukt til å forbedre brukeropplevelsen. Vi bruker Google Tag Manager for å administrere de forskjellige verktøyene.

Google Analytics
Google Optimize
Google Tag Manager

Informasjonskapsler for annonsestyring:
Fertil.no benytter seg av en rekke tjenester for annonsestyring. Disse verktøyene brukes til å plassere våre annonser på andre nettsteder. På Fertil.no sine egne nettsteder brukes de til å logge trafikk fra de forskjellige annonsekanalene våre.

Google Analytics/AdWords
Meta business manager

Fertil.no bruker Google Tag Manager for å administrere de fleste av verktøyene over. Google Tag Manager innhenter ingen informasjon selv, men brukes til å styre hvilket av de andre verktøyene som skal brukes hvor.

Du finner oppdatert informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler nederst på denne siden. Her finner du også informasjon om dine valgmuligheter og samtykkeinnstillinger.

Vi bruker typisk informasjonen samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler for følgende formål:

Funksjonelle informasjonskapsler og tjenesteyting:
Informasjonskapsler er meget viktig for driften av våre nettsteder og digitale tjenester, og de legger til rette for en god brukeropplevelse. Dersom du ønsker det kan du for eksempel slippe å legge inn ditt brukernavn, passord og eventuelle innstillinger hver gang du skal handle hos Fertil.no, fordi nettsiden allerede kjenner deg igjen.

Tjenesteutvikling:
Informasjonskapsler hjelper oss med å følge med på bruken av nettstedene og digitale tjenester, slik at vi kan forbedre disse. Vi mottar for eksempel informasjon om hvilke produkter som er mest populære, hvilke lenker man kom fra eller følger videre, samt hvor lenge brukerne blir værende på våre nettsider.

Bruksanalyse:
Vi bruker informasjonskapsler til å samle statistiske opplysninger om antall besøkende på våre nettsteder og digitale tjenester, samt til å evaluere effekten av annonsering. Vi kan samle inn informasjon fra for eksempel markedsføringsmateriell og nyhetsbrev sendt per e-post, for å finne ut om meldingene ble åpnet og om brukerne har klikket på lenker til våre nettsider i meldingen.

Målretting av markedsføring:
Ved hjelp av informasjonskapsler kan vi også samle inn informasjon for å rette annonser eller innhold mot en bestemt bruker gjennom bruk av såkalte målgrupper.

Vi kan kombinere informasjon fra informasjonskapsler med andre opplysninger vi har registrert om deg og ditt kundeforhold når det er tillatt etter gjeldende rett eller du har gitt oss ditt samtykke.

Våre nettsteder kan inneholde lenker til tredjeparters nettsteder, produkter og tjenester, herunder sosiale medier (f. eks. Metas sosiale tilleggsmoduler). Tredjepartstjenester eller tredjepartsapplikasjoner som er tilgjengelig på våre nettsteder er underlagt tredjepartens personvernpolicy. Vi oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med disse tredjepartenes personvernpraksis.

Hva er dine rettigheter og valgmuligheter?

Du har rett til å:

  • vite hvilken informasjon vi har registrert om deg (med de begrensningene som følger av gjeldende lovgivning)
  • kreve at feilaktige, unødvendige, mangelfulle eller utdaterte personopplysninger rettes eller fjernes
  • trekke tilbake eventuelle samtykker til å behandle personopplysninger som du har gitt oss. Vær likevel oppmerksom på at dette kan føre til at vi ikke lenger kan levere enkelte av våre tjenester til deg
  • deaktivere innsamling av data for Google Analytics

Fertil.no er opptatt av å føre en ansvarlig og bærekraftig forretningsvirksomhet. Dersom du mener at vi ikke følger denne Personvernerklæringen eller gjeldende lovgivning kan du klage til Fertil.no, eller eventuelt til Datatilsynet.

Hvordan få kjennskap til endringer i Personvernerkæringen?

Vi kan ha behov for å oppdatere Personvernerklæringen etter hvert som vår drift og våre tjenester utvikler seg, og vi oppfordrer deg derfor til jevnlig å sjekke siste versjon av denne Personvernerklæringen på vårt nettsted. Ved større endringer vil vi også kunne forsøke å kontakte deg direkte gjennom tilgjengelige kanaler som eksempelvis gjennom e-post eller varsler på våre nettsteder og digitale tjenester.

Hvordan kontakte oss?


Fertil.no v/Tafre AS (org. nr. 913 294 807), Mølleveien 19, 3140 Nøtterøy, er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i henhold til denne Personvernerklæringen.

Ved spørsmål og henvendelser angående vår behandling av personopplysninger kan du kontakte vårt kundesenter på telefon: 33 33 13 13 eller e-post: hei@fertil.no.

 

Produktet du valgte er lagt i handlekurven